Dobrodošli na stranice HeidelbergCementa u Bosni i Hercegovini

HeidelbergCement je svjetski tržišni lider u proizvodnji agregata (drobljeni kamen, pijesak i šljunak) i istaknut svjetski proizvođač cementa, betona i drugih građevinskih proizvoda, što ga čini jednim od najvećih svjetskih proizvođača građevinskih materijala. HeidelbergCement zapošljava oko 45.000 ljudi u više od 40 zemalja svijeta.

HeidelbergCement je prisutan u Bosni i Hercegovini od 2000. godine kada je otkupio većinski udio u Tvornici cementa Kakanj d.d. Kakanj i ušao na tržište transportnih betona.

Naše aktivnosti u Bosni i Hercegovini obavljaju se kroz kompaniju Tvornica cementa Kakanj d.d. Kakanj. Proizvodnju i plasman raznih vrsta transportnog betona obavlja kompanija TBG BH d.o.o, koja je u stopostotnom vlasništvu Tvornice cementa Kakanj.

Tvornica cementa Kakanj je proširila svoje poslovanje i na područje susjedne Hrvatske, gdje je od 2010. godine vlasnik kompanija TBG Beton d.o.o. i Dunav-Drava cement d.o.o. te i na ovaj način plasira visokokvalitetni kakanjski cement na tržište Hrvatske.  

TBG BH

Novosti

Izvještaj o događaju koji bitno utiče na finansijsko poslovanje emitenta
Održana Skupština dioničara: Poslovni model kontinuiranog rasta
Tvornica cementa Kakanj ugostila austrijske privrednike
13. maj 2016

Izvještaj o događaju koji bitno utiče na finansijsko poslovanje emitenta

U skladu sa članom 4. Pravilnika o objavljivanju informacija i izvještavanju na tržištu vrijednosnih papira, objavljujemo da je Skupština Društva Tvornice cementa Kakanj d.d. Kakanj na svojoj redovnoj sjednici, održanoj dana 9.05.2016. godine, donijela sljedeće odluke: Odluka o usvajanju godišnjeg izvještaja za 2015. godinu sa izvještajem nezavisnog revizora, izvještajem Nadzornog odbora i izvještajem Odbora za reviziju Odluka o raspodjeli dobiti Odluka o izmjenama i dopunama Statuta Tvornice cementa Kakanj d.d. Kakanj i usvajanje prečišćenog teksta Statuta Odluka o izmjenama i dopunama...
11. maj 2016

Održana Skupština dioničara: Poslovni model kontinuiranog rasta

Na skupštini održanoj 9. maja 2016. godine u Kaknju, dioničari Tvornice cementa Kakanj usvojili su godišnji izvještaj o poslovanju iz 2015. godine, sa izvještajima Nadzornog odbora, Odbora za reviziju i nezavisnog revizora. U 2015. godini Tvornica cementa Kakanj ostvarila je prodaju od 426 hiljada tona cementa, dok je dobit iznosila 13,7 miliona KM. Skupština je donijela odluku da se ukupna dobit iz 2015. godine isplati dioničarima putem dividendi u iznosu od 1,45 KM po dionici. Tokom prezentacije rezultata, direktor Tvornice cementa Kakanj, Branimir Muidža, je istakao da je Tvornica cementa...
22. april 2016

Tvornica cementa Kakanj ugostila austrijske privrednike

U četvrtak, 21. aprila 2016. godine, predstavnici austrijskih kompanija koje je predvodio Sigmund Nemeti, trgovinski savjetnik u Ambasadi Austrije u BiH, posjetili su Tvornicu cementa Kakanj.

Događaji