Dobrodošli na stranice HeidelbergCementa u Bosni i Hercegovini

HeidelbergCement je jedan od najvećih integriranih proizvođača građevinskih materijala na svijetu i vodeći je na tržištima agregata, cementa i transportnih betona. Nakon akvizicije Italcementija, kompanija zapošljava oko 62.000 ljudi na više od 3.000 lokacija u oko 60 zemalja.

HeidelbergCement je prisutan u Bosni i Hercegovini od 2000. godine kada je otkupio većinski udio u Tvornici cementa Kakanj d.d. Kakanj i ušao na tržište transportnih betona.

Naše aktivnosti u Bosni i Hercegovini obavljaju se kroz kompaniju Tvornica cementa Kakanj d.d. Kakanj. Proizvodnju i plasman raznih vrsta transportnog betona obavlja kompanija TBG BH d.o.o, koja je u stopostotnom vlasništvu Tvornice cementa Kakanj.

Tvornica cementa Kakanj je proširila svoje poslovanje i na područje susjedne Hrvatske, gdje je od 2010. godine vlasnik kompanija TBG Beton d.o.o. i Dunav-Drava cement d.o.o. te i na ovaj način plasira visokokvalitetni kakanjski cement na tržište Hrvatske.  

Mikseri i pumpa.

TBG BH

Novosti

Godišnji izvještaj o poslovanju emitenta za 2016. godinu
Tvornica cementa Kakanj donirala igralište
Tvornica cementa Kakanj podržala projekat izgradnje stadiona Grbavica
3. mart 2017

Godišnji izvještaj o poslovanju emitenta za 2016. godinu

Tvornica cementa Kakanj.
U skladu sa članom 4. Pravilnika o objavljivanju informacija i izvještavanju na tržištu vrijednosnih papira, objavljujemo Godišnji izvještaj o poslovanju emitenta i Izvještaj nezavisnog revizora za period 01.01. do 31.12.2015. godine. Izvještaje i OEI-PD obrazac možete preuzeti na linku desno.
28. februar 2017

Tvornica cementa Kakanj donirala igralište

Otvaranje igrališta - otkrivanje ploče.
U okviru Programa obilježavanja 1.marta-Dana nezavisnosti BiH danas je u Kaknju, u dvorištu OŠ “Mula Mustafa Bašeskija” (MZ Kakanj 2) otvoreno novoizgrađeno igralište za djecu. Mališani Kaknja danas su dobili još jedno uređeno igralište opremljeno kvalitetnim mobilijarom, koje je finansirala Tvornica cementa Kakanj u iznosu od 55.000 KM. Igralište su zajedno svečano otvorili Branimir Muidža, direktor HeidelbergCementa za BiH i Hrvatsku i načelnik Općine Kakanj, Nermin Mandra, a učenici OŠ „Mula Mustafa Bašeskija“ uveličali svečanost prigodnim kulturnim programom.  "Ponosni smo što u svojoj...
22. februar 2017

Tvornica cementa Kakanj podržala projekat izgradnje stadiona Grbavica

Potpisivanje ugovora - kupovina ulaznica.
Podršku izgradnji istočne tribine je danas dala i kompanija Tvornica cementa Kakanj d.d. u čijem vlasništvu je i glavni dobavljač betona za gradnju istočne tribine - TBG BH d.o.o. Generalni direktor Tvornice cementa Kakanj gospodin Branimir Muidža je danas posjetio stadion Grbavica, obišao radove na istočnoj tribini stadiona, te tom prilikom potpisao ugovor o kupovini pet desetogodišnjih ulaznica. Branimir Muidža je istakao da mu je zadovoljstvo da ispred kompanije Tvornica cementa Kakanj d.d može realizovati kupovinu desetogodišnjih ulaznica i tako podržati ovaj značajan infrastrukturni...

Događaji