Dobrodošli na stranice HeidelbergCementa u Bosni i Hercegovini

TBG BH

Novosti

Obavještenje dioničarima o isplati dividende
Izvještaj o događaju koji bitno utiče na finansijsko poslovanje emitenta
Stabilni rezultati i nastavak investiranja
25. maj 2015

Obavještenje dioničarima o isplati dividende

Obavještavaju se dioničari Tvornice cementa Kakanj d.d. Kakanj da je Skupština Društva, održana 19. maja 2015. godine, donijela Odluku o isplati dividendi. Dividenda u iznosu od 1,72 KM po dionici bit će isplaćena dioničarima koji su na listi dioničara Registra vrijednosnih papira FBiH registrovani kao vlasnici dionica Tvornice cementa Kakanj na dan donošenja odluke o isplati dividendi od strane Skupštine Društva. Isplata dividendi će se izvršiti u skladu sa zakonskim propisima na račune kod poslovnih banaka, najkasnije do 19. novembra 2015. godine. Pozivaju se dioničari Tvornice cementa...
25. maj 2015

Izvještaj o događaju koji bitno utiče na finansijsko poslovanje emitenta

U skladu sa članom 4. Pravilnika o objavljivanju informacija i izvještavanju na tržištu vrijednosnih papira, objavljujemo da je Skupština Društva Tvornice cementa Kakanj d.d. Kakanj na svojoj redovnoj sjednici, održanoj dana 19.05.2015. godine, donijela sljedeće odluke: Odluka o usvajanju godišnjeg izvještaja za 2014. godinu sa izvještajem nezavisnog revizora, izvještajem Nadzornog odbora i izvještajem Odbora za reviziju Odluka o raspodjeli dobiti Odluka o razrješenju vanjskog revizora Odluka o imenovanju vanjskog revizora. Izvještaj možete preuzeti na linku.
19. maj 2015

Stabilni rezultati i nastavak investiranja

Redovna Generalna skupština dioničara Tvornice cementa Kakanj održana je 19.05.2015. godine u Kaknju. Dioničari su usvojili Godišnji izvještaj o poslovanju za 2014. godinu sa Izvještajem revizora, Nadzornog odbora i Odbora za reviziju. U toku 2014. godine, Tvornica cementa Kakanj je proizvela i plasirala 420 hiljada tona cementa. Tvornica cementa Kakanj nastavlja sa investicijama u proizvodnju u iznosu od 20 miliona KM, a skupština je donijela odluku i o uplati dividende od 16,2 miliona KM.  „I u protekloj godini Tvornica cementa Kakanj je ostvarila dobre poslovne rezultate, potvrdivši tako...

HeidelbergCement je svjetski tržišni lider u proizvodnji agregata (drobljeni kamen, pijesak i šljunak) i istaknut svjetski proizvođač cementa, betona i drugih građevinskih proizvoda, što ga čini jednim od najvećih svjetskih proizvođača građevinskih materijala. HeidelbergCement zapošljava oko 45.000 ljudi u više od 40 zemalja svijeta.

HeidelbergCement je prisutan u Bosni i Hercegovini od 2000. godine kada je otkupio većinski udio u Tvornici cementa Kakanj d.d. Kakanj i ušao na tržište transportnih betona.

Naše aktivnosti u Bosni i Hercegovini obavljaju se kroz kompaniju Tvornica cementa Kakanj d.d. Kakanj. Proizvodnju i plasman raznih vrsta transportnog betona obavlja kompanija TBG BH d.o.o, koja je u stopostotnom vlasništvu Tvornice cementa Kakanj.

Tvornica cementa Kakanj je proširila svoje poslovanje i na područje susjedne Hrvatske, gdje je od 2010. godine vlasnik kompanija TBG Beton d.o.o. i Dunav-Drava cement d.o.o. te i na ovaj način plasira visokokvalitetni kakanjski cement na tržište Hrvatske.