Dobrodošli na stranice HeidelbergCementa u Bosni i Hercegovini

TBG BH

Novosti

Računari za kakanjske srednjoškolce
Trideset šest godina čvrstog i sigurnog napretka
Tvornici cementa Kakanj zlatna medalja kvalitete QUDAL
22. januar 2015

Računari za kakanjske srednjoškolce

U cilju unapređenja obrazovanja na području općine Kakanj, Tvornica cementa Kakanj donirala je petnaest modernih računara sa pratećom opremom Mješovitoj srednjoj školi Kakanj, na kojima će učenici moći da praktično uče i usavršavaju informatičku pismenost. Donaciju su zvanično uručili Zehra Obralija, izvršni direktor za finansijske i ekonomske poslove, i Izudin Neimarlija, izvršni direktor za proizvodnju i tehnička pitanja. „Tvornica cementa Kakanj je bila i ostala jedan od glavnih oslonaca razvoja općine Kakanj. Smatramo da je veoma važno ulagati u obrazovanje i pismenost djece i mladih čime...
15. decembar 2014

Trideset šest godina čvrstog i sigurnog napretka

Kakanj, 15.12.2014. – Svečano obilježen Dan Tvornice cementa Kakanj koja slavi 36 godina uspješnog rada i poslovanja. Poseban prijem organizovan je za penzionere i članove porodica preminulih i poginulih radnika.„Ispunjen sam ponosom što stojim ovdje pred vama koji ste udarili jake temelje našoj kompaniji i što mogu da vam kažem da je naše poslovanje i dalje pozitivno, da još uvijek investiramo u napredak, i da čvrstim koracima koračamo u ovim nesigurnim vremenima.,“ rekao je Izudin Neimarlija, izvršni direktor za proizvodnju i tehnička pitanja, u svom obraćanju penzionerima. „Trideset šest...
8. decembar 2014

Tvornici cementa Kakanj zlatna medalja kvalitete QUDAL

Medalja QUDAL - Quality Medal dodjeljuje se na osnovu istraživanja tržišta koje isključivo mjeri iskustvo, mišljenje i percepciju potrošača o onim proizvodima i uslugama koji nude najvišu razinu kvalitete. Prema istraživanju koje je provela švicarska kompanija Iceritas, Tvornica cementa Kakanj izabrana je za prvu kompaniju u BiH prema kvaliteti cementa.  Zlatna medalja s maksimalnih pet zvjezdica za kvalitetu, dodijeljena na osnovu zadovoljstva korisnika, potvrđuje da je kakanjski cement tradicionalno najkvalitetniji u BiH i regiji.

HeidelbergCement je svjetski tržišni lider u proizvodnji agregata (drobljeni kamen, pijesak i šljunak) i istaknut svjetski proizvođač cementa, betona i drugih građevinskih proizvoda, što ga čini jednim od najvećih svjetskih proizvođača građevinskih materijala. HeidelbergCement zapošljava oko 52.000 ljudi na 2.500 lokacija u više od 40 zemalja svijeta.

HeidelbergCement je prisutan u Bosni i Hercegovini od 2000. godine kada je otkupio većinski udio u Tvornici cementa Kakanj d.d. Kakanj i ušao na tržište transportnih betona.

Naše aktivnosti u Bosni i Hercegovini obavljaju se kroz kompaniju Tvornica cementa Kakanj d.d. Kakanj. Proizvodnju i plasman raznih vrsta transportnog betona obavlja kompanija TBG BH d.o.o, koja je u stopostotnom vlasništvu Tvornice cementa Kakanj.

Tvornica cementa Kakanj je proširila svoje poslovanje i na područje susjedne Hrvatske, gdje je od 2010. godine vlasnik kompanija TBG Beton d.o.o. i Dunav-Drava cement d.o.o. te i na ovaj način plasira visokokvalitetni kakanjski cement na tržište Hrvatske.