Dobrodošli na stranice HeidelbergCementa u Bosni i Hercegovini

TBG BH

Novosti

Polugodišnji izvještaj o poslovanju emitenta
Donacija 30.000,00 KM gradskoj školi
Obavještenje dioničarima o isplati dividende
29. juli 2015

Polugodišnji izvještaj o poslovanju emitenta

U skladu sa članom 4. Pravilnika o objavljivanju informacija i izvještavanju na tržištu vrijednosnih papira, objavljujemo polugodišnji izvještaj o poslovanju emitenta za peiod 1.1.-30.6.2015. godine. Izvještaj i OEI-PD obrazac možete preuzeti na linku.
13. juni 2015

Donacija 30.000,00 KM gradskoj školi

Održana četrnaesta tradicionalna manifestacija Dan otvorenih vrata Tvornice cementa Kakanj Donacija 30.000,00 KM gradskoj školi Tvornica cementa Kakanj danas, 13.6.2015, četrnaesti je put tradicionalno otvorila svoja vrata građanima Kaknja i drugim posjetiocima u okviru manifestacije „Dan otvorenih vrata“. Kroz ovu manifestaciju Tvornica cementa Kakanj nastoji se što više približiti svojim sugrađanima i drugim posjetiteljima uz bogat dječiji, zabavni i sportski program. Kao dio programa održivog razvoja, ova manifestacija daje priliku svima da posjete tvornicu i da se druže i upoznaju sa...
25. maj 2015

Obavještenje dioničarima o isplati dividende

Obavještavaju se dioničari Tvornice cementa Kakanj d.d. Kakanj da je Skupština Društva, održana 19. maja 2015. godine, donijela Odluku o isplati dividendi. Dividenda u iznosu od 1,72 KM po dionici bit će isplaćena dioničarima koji su na listi dioničara Registra vrijednosnih papira FBiH registrovani kao vlasnici dionica Tvornice cementa Kakanj na dan donošenja odluke o isplati dividendi od strane Skupštine Društva. Isplata dividendi će se izvršiti u skladu sa zakonskim propisima na račune kod poslovnih banaka, najkasnije do 19. novembra 2015. godine. Pozivaju se dioničari Tvornice cementa...

HeidelbergCement je svjetski tržišni lider u proizvodnji agregata (drobljeni kamen, pijesak i šljunak) i istaknut svjetski proizvođač cementa, betona i drugih građevinskih proizvoda, što ga čini jednim od najvećih svjetskih proizvođača građevinskih materijala. HeidelbergCement zapošljava oko 45.000 ljudi u više od 40 zemalja svijeta.

HeidelbergCement je prisutan u Bosni i Hercegovini od 2000. godine kada je otkupio većinski udio u Tvornici cementa Kakanj d.d. Kakanj i ušao na tržište transportnih betona.

Naše aktivnosti u Bosni i Hercegovini obavljaju se kroz kompaniju Tvornica cementa Kakanj d.d. Kakanj. Proizvodnju i plasman raznih vrsta transportnog betona obavlja kompanija TBG BH d.o.o, koja je u stopostotnom vlasništvu Tvornice cementa Kakanj.

Tvornica cementa Kakanj je proširila svoje poslovanje i na područje susjedne Hrvatske, gdje je od 2010. godine vlasnik kompanija TBG Beton d.o.o. i Dunav-Drava cement d.o.o. te i na ovaj način plasira visokokvalitetni kakanjski cement na tržište Hrvatske.