Dobrodošli na stranice HeidelbergCementa u Bosni i Hercegovini

HeidelbergCement je svjetski tržišni lider u proizvodnji agregata (drobljeni kamen, pijesak i šljunak) i istaknut svjetski proizvođač cementa, betona i drugih građevinskih proizvoda, što ga čini jednim od najvećih svjetskih proizvođača građevinskih materijala. HeidelbergCement zapošljava oko 45.000 ljudi u više od 40 zemalja svijeta.

HeidelbergCement je prisutan u Bosni i Hercegovini od 2000. godine kada je otkupio većinski udio u Tvornici cementa Kakanj d.d. Kakanj i ušao na tržište transportnih betona.

Naše aktivnosti u Bosni i Hercegovini obavljaju se kroz kompaniju Tvornica cementa Kakanj d.d. Kakanj. Proizvodnju i plasman raznih vrsta transportnog betona obavlja kompanija TBG BH d.o.o, koja je u stopostotnom vlasništvu Tvornice cementa Kakanj.

Tvornica cementa Kakanj je proširila svoje poslovanje i na područje susjedne Hrvatske, gdje je od 2010. godine vlasnik kompanija TBG Beton d.o.o. i Dunav-Drava cement d.o.o. te i na ovaj način plasira visokokvalitetni kakanjski cement na tržište Hrvatske.  

TBG BH

Novosti

Tvornica cementa Kakanj ugostila austrijske privrednike
Obavještenje o sazivanju Skupštine dioničara
Članovi Uprave HeidelbergCementa u posjeti Bosni i Hercegovini
22. april 2016

Tvornica cementa Kakanj ugostila austrijske privrednike

U četvrtak, 21. aprila 2016. godine, predstavnici austrijskih kompanija koje je predvodio Sigmund Nemeti, trgovinski savjetnik u Ambasadi Austrije u BiH, posjetili su Tvornicu cementa Kakanj.
8. april 2016

Obavještenje o sazivanju Skupštine dioničara

Nadzorni odbor Tvornice cementa Kakanj dioničko društvo, Kakanj, objavljuje O B A V J E Š T E N J E o sazivanju Skupštine dioničara Tvornice cementa Kakanj,dioničko društvo Kakanj Na osnovu člana 257. Zakona o privrednim društvima ("Sl. novine Federacije BiH", broj 81/15) i člana  80 u vezi sa članovima 58., 60. i 66. Statuta Tvornice  cementa Kakanj d.d Kakanj, Nadzorni odbor, donio  je Odluku o sazivanju Skupštine dioničara.  Skupština  dioničara Tvornice  cementa Kakanj d.d Kakanj  saziva se za 09.05.2016.godine.Skupština će se održati u Tvornici cementa...
23. mart 2016

Članovi Uprave HeidelbergCementa u posjeti Bosni i Hercegovini

Članovi Uprave HeidelbergCementa, Andreas Kern i dr. Albert Scheuer, te direktor HTC-a (Heidelberger Technology Center) Robert Breyer, boravili su u Bosni i Hercegovini 21. i 22. marta 2016. Dugogodišnji član Uprave HeidelbergCementa, Andreas Kern, koji je zadužen za područje Istočne Evrope i Centralne Azije, povlači se sa pozicije krajem juna ove godine, a njegovo područje odgovornosti preuzima dr Albert Scheuer koji je ovom prilikom nastojao da se bolje upozna sa svim aktivnostima HeidelbergCementa u Bosni i Hercegovini, ali i Hrvatskoj. Članovi Uprave Tvornice cementa Kakanj, Zehra...

Događaji