Dobrodošli na stranice HeidelbergCementa u Bosni i Hercegovini

HeidelbergCement je svjetski tržišni lider u proizvodnji agregata (drobljeni kamen, pijesak i šljunak) i istaknut svjetski proizvođač cementa, betona i drugih građevinskih proizvoda, što ga čini jednim od najvećih svjetskih proizvođača građevinskih materijala. HeidelbergCement zapošljava oko 45.000 ljudi u više od 40 zemalja svijeta.

HeidelbergCement je prisutan u Bosni i Hercegovini od 2000. godine kada je otkupio većinski udio u Tvornici cementa Kakanj d.d. Kakanj i ušao na tržište transportnih betona.

Naše aktivnosti u Bosni i Hercegovini obavljaju se kroz kompaniju Tvornica cementa Kakanj d.d. Kakanj. Proizvodnju i plasman raznih vrsta transportnog betona obavlja kompanija TBG BH d.o.o, koja je u stopostotnom vlasništvu Tvornice cementa Kakanj.

Tvornica cementa Kakanj je proširila svoje poslovanje i na područje susjedne Hrvatske, gdje je od 2010. godine vlasnik kompanija TBG Beton d.o.o. i Dunav-Drava cement d.o.o. te i na ovaj način plasira visokokvalitetni kakanjski cement na tržište Hrvatske.  

TBG BH

Novosti

Obavijest dioničarima o isplati dividende
Misli danas za bolje sutra
Izvještaj o događaju koji bitno utiče na finansijsko poslovanje emitenta
20. juni 2016

Obavijest dioničarima o isplati dividende

Obavještavaju  se dioničari Tvornice cementa Kakanj d.d. Kakanj da je Skupština Društva, održana 09. maja  2016. godine, donijela Odluku o isplati dividendi. Dividenda u iznosu od 1,45 KM po dionici bit će isplaćena dioničarima koji su na listi dioničara Registra vrijednosnih papira FBiH registrovani kao vlasnici dionica Tvornice cementa Kakanj na dan donošenja odluke o isplati dividendi od strane Skupštine Društva. Isplata dividendi će se izvršiti u skladu sa zakonskim propisima na račune kod poslovnih banaka, najkasnije do 09. augusta 2016. godine. Pozivaju se dioničari Tvornice cementa...
3. juni 2016

Misli danas za bolje sutra

U Tvornici cementa Kakanj obilježen Svjetski dan zaštite okoliša – radnici i djeca zasadili drveće
13. maj 2016

Izvještaj o događaju koji bitno utiče na finansijsko poslovanje emitenta

U skladu sa članom 4. Pravilnika o objavljivanju informacija i izvještavanju na tržištu vrijednosnih papira, objavljujemo da je Skupština Društva Tvornice cementa Kakanj d.d. Kakanj na svojoj redovnoj sjednici, održanoj dana 9.05.2016. godine, donijela sljedeće odluke: Odluka o usvajanju godišnjeg izvještaja za 2015. godinu sa izvještajem nezavisnog revizora, izvještajem Nadzornog odbora i izvještajem Odbora za reviziju Odluka o raspodjeli dobiti Odluka o izmjenama i dopunama Statuta Tvornice cementa Kakanj d.d. Kakanj i usvajanje prečišćenog teksta Statuta Odluka o izmjenama i dopunama...

Događaji