Dobrodošli na stranice HeidelbergCementa u Bosni i Hercegovini

HeidelbergCement je svjetski tržišni lider u proizvodnji agregata (drobljeni kamen, pijesak i šljunak) i istaknut svjetski proizvođač cementa, betona i drugih građevinskih proizvoda, što ga čini jednim od najvećih svjetskih proizvođača građevinskih materijala. HeidelbergCement zapošljava oko 45.000 ljudi u više od 40 zemalja svijeta.

HeidelbergCement je prisutan u Bosni i Hercegovini od 2000. godine kada je otkupio većinski udio u Tvornici cementa Kakanj d.d. Kakanj i ušao na tržište transportnih betona.

Naše aktivnosti u Bosni i Hercegovini obavljaju se kroz kompaniju Tvornica cementa Kakanj d.d. Kakanj. Proizvodnju i plasman raznih vrsta transportnog betona obavlja kompanija TBG BH d.o.o, koja je u stopostotnom vlasništvu Tvornice cementa Kakanj.

Tvornica cementa Kakanj je proširila svoje poslovanje i na područje susjedne Hrvatske, gdje je od 2010. godine vlasnik kompanija TBG Beton d.o.o. i Dunav-Drava cement d.o.o. te i na ovaj način plasira visokokvalitetni kakanjski cement na tržište Hrvatske.  

Mikseri i pumpa.

TBG BH

Novosti

Živi svijet kamenoloma 2016: U Kaknju proglašeni BiH pobjednici
Energetski potencijali otpada
Predstavnici Sindikata Njemačke posjetili Tvornicu cementa Kakanj
17. novembar 2016

Živi svijet kamenoloma 2016: U Kaknju proglašeni BiH pobjednici

Trofeji QLA 2016.
Kakanj, 17.11.2016. – Svečana ceremonija proglašenja pobjednika za BiH najuspješnijim učesnicima trećeg bianualnog međunarodnog takmičenja Quarry Life Award (Živi svijet kamenoloma), koje organizuje i finansira HeidelbergCement u 22 državi svijeta, održana je danas u Kaknju. Svečanosti je prisustvovao veliki broj zvaničnika, predstavnika privrednog i javnog života Bosne i Hercegovine te medija.
9. novembar 2016

Energetski potencijali otpada

Gorivo iz otpada.
Sigurnost upravljanja otpadom i mogućnosti njegovog korištenja u energetske svrhe bili su glavna tema današnje konferencije o upravljanju otpadom koja se održala u okviru 3. RENEXPO sajma o energetskoj efikasnosti na Zapadnom Balkanu.
16. septembar 2016

Predstavnici Sindikata Njemačke posjetili Tvornicu cementa Kakanj

Zajednicka fotografija.
U petak, 16.9.2016. godine, šesnaest predstavnika sindikata građevinarstva i uslužne djelatnosti iz Savezne Republike Njemačke, posjetili su Tvornicu cementa Kakanj (TCK) i susreli se sa Upravom kompanije, te predsjednikom Sindikata TCK i predsjednikom Vijeća uposlenika TCK. Izudin Neimarlija, izvršni direktor TCK za proizvodnju i tehnička pitanja, prezentirao je dosadašnji razvoj TCK, kao i investicije i rezultate u periodu nakon privatizacije, odnosno nakon ulaska TCK u veliku porodicu HeidelbergCementa, jednog od najvećih proizvođača građevinskih materijala na svijetu. Nakon zajedničkog...

Događaji