Dobrodošli na stranice HeidelbergCementa u Bosni i Hercegovini

HeidelbergCement je svjetski tržišni lider u proizvodnji agregata (drobljeni kamen, pijesak i šljunak) i istaknut svjetski proizvođač cementa, betona i drugih građevinskih proizvoda, što ga čini jednim od najvećih svjetskih proizvođača građevinskih materijala. HeidelbergCement zapošljava oko 45.000 ljudi u više od 40 zemalja svijeta.

HeidelbergCement je prisutan u Bosni i Hercegovini od 2000. godine kada je otkupio većinski udio u Tvornici cementa Kakanj d.d. Kakanj i ušao na tržište transportnih betona.

Naše aktivnosti u Bosni i Hercegovini obavljaju se kroz kompaniju Tvornica cementa Kakanj d.d. Kakanj. Proizvodnju i plasman raznih vrsta transportnog betona obavlja kompanija TBG BH d.o.o, koja je u stopostotnom vlasništvu Tvornice cementa Kakanj.

Tvornica cementa Kakanj je proširila svoje poslovanje i na područje susjedne Hrvatske, gdje je od 2010. godine vlasnik kompanija TBG Beton d.o.o. i Dunav-Drava cement d.o.o. te i na ovaj način plasira visokokvalitetni kakanjski cement na tržište Hrvatske.  

TBG BH

Novosti

Sretan Dan državnosti Bosne i Hercegovine
HeidelbergCement vodeći u izvještavanju o uticaju na klimatske promjene
Obavijest dioničarima o isplati dividende
20. novembar 2015

HeidelbergCement vodeći u izvještavanju o uticaju na klimatske promjene

HeidelbergCement dodatno je poboljšao svoje izvještavanje o klimi, za što ga je CDP (Carbon Disclosure Project - Projekat objavljivanja emisija ugljika) proglasio "Liderom u sektoru za energiju i materijale" u DACH regiji (Njemačka, Austrija, Švicarska). Sa ukupnim rezultatom koji iznosi 99 A, HeidelbergCement je jedna od pet najboljih kompanija u ovoj industriji u Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj kao i među top deset kompanija na njemačkom DAX indeksu CDP ocjenjuje transparentnost i učinak  Takozvanom "Ocjenom objavljivanja podataka o uticaju na klimu" ("Climate Disclosure Score") mjeri se...
14. novembar 2015

Obavijest dioničarima o isplati dividende

Obavještavaju se dioničari Tvornice cementa Kakanj d.d.Kakanj da je u skladu sa Odlukom Skupštine Društva, dana 13. novembra 2015. godine izvršena isplata dividendi  za 2014. godinu dioničarima koji su Društvu u ovoj ili u prethodnim godinama dostavili traženu dokumentaciju potrebnu za isplatu dividendi. Dividenda nije isplaćena dioničarima koji nisu dostavili dokumentaciju ili je dostavljena dokumentacija nekompletna. Ovim putem pozivamo sve dioničare kojima nije isplaćena dividenda da u što kraćem roku dostave dokumentaciju, slanjem na adresu:   Tvornica cementa KakanjUl. Selima ef....

Događaji