Cement za održivu gradnju

Cement za svaku priliku

Tvornica cementa Kakanj nudi cement za sve vrste konstrukcija.

 

Proizvode pakovane u vreće i u rasutom obliku distribuiramo iz tvornice u Kaknju i kroz terminale u Sarajevu, Banjaluci, Mostaru, Bihaću, Tešnju i Posavini.

Obaveze održivog razvoja 2030.

Kroz ove obaveze HeidelbergCement definira ključne teme i temeljne principe buduće strategije održivog razvoja Grupe

Heidelberg Materials u Bosni i Hercegovini

Heidelberg Materials jedan je od najvećih integriranih proizvođača građevinskih materijala i rješenja na svijetu, s vodećim tržišnim pozicijama u poslovanju s agregatima, cementom i transportnim betonom. Oko 53.000 zaposlenih na više od 3.000 lokacija u preko 50 zemalja svijeta pruža dugoročne finansijske rezultate kroz operativnu izvrsnost i otvorenost za promjene. U središtu djelovanja leži odgovornost za okoliš. Kao predvodnik na putu ka karbonskoj neutralnosti, Heidelberg Materials stvara materijale budućnosti.

Heidelberg Materials je prisutan u Bosni i Hercegovini od 2000. godine kada je otkupio većinski udio u Tvornici cementa Kakanj d.d. Kakanj i ušao na tržište transportnih betona.

Naše aktivnosti u Bosni i Hercegovini obavljaju se kroz kompaniju Tvornica cementa Kakanj d.d. Kakanj. Proizvodnju i plasman raznih vrsta transportnog betona obavlja kompanija TBG BH d.o.o, koja je u stopostotnom vlasništvu Tvornice cementa Kakanj.

Tvornica cementa Kakanj je proširila svoje poslovanje i na područje susjedne Hrvatske, gdje je od 2010. godine vlasnik kompanija TBG Beton d.o.o. i Dunav-Drava cement d.o.o. te i na ovaj način plasira visokokvalitetne tipove cementa i betona na tržište Hrvatske.  

TBG BH
Reference