Heidelberg Materials u svijetu

Heidelberg Materials jedan je od najvećih proizvođača građevinskih materijala na svijetu koji svojim aktivnostima već više od 150 godina doprinosi napretku u svim dijelovima svijeta. Sa više od 51.000 zaposlenih na gotovo 3.000 lokacija u preko 50 zemalja, mi smo jedan od najvećih svjetskih integriranih proizvođača građevinskih materijala i rješenja s vodećim tržišnim pozicijama u cementu, agregatima i gotovim betonima. Naši proizvodi i usluge se koriste u izgradnji kuća, infrastrukture, komercijalnih i industrijskih objekata.

U središtu našeg djelovanja leži naša odgovornost za okoliš. Pioniri smo na putu ka karbonskoj neutralnosti i kružnoj ekonomiji u industriji građevinskih materijala. Radimo na inteligentnim i održivim građevinskim materijalima, kao i na rješenjima za budućnost. Putem digitalizacije pružamo nove mogućnosti našim kupcima i partnerima.

Heidelberg Materials u BiH

Heidelberg Materials prisutan je u Bosni i Hercegovini od 2000. godine kada je otkupio većinski udio u Tvornici cementa Kakanj d.d. Kakanj i ušao na tržište transportnih betona.

Sve naše aktivnosti u Bosni i Hercegovini vodi Tvornica cementa Kakanj d.d. Kakanj.

Proizvodnju i plasman različitih vrsta transportnog betona obavlja kompanija TBG BH d.o.o. koja je u stopostotnom vlasništvu Tvornice cementa Kakanj.

Tvornica cementa Kakanj je proširila svoje poslovanje i na područje susjedne Hrvatske, gdje je od 2010. godine vlasnik kompanija TBG Beton d.o.o. i Dunav-Drava cement d.o.o. te i na ovaj način plasira visokokvalitetni kakanjski cement i beton vrhunske kvalitete na tržište Hrvatske. 

Centrala i opšti upiti

Tvornica cementa Kakanj d.d. Kakanj Selima ef. Merdanovića 146
72240 Kakanj
Bosna i Hercegovina
TBG BH